Waan je in een paradijs

Wijnhuis Terre Del Bruno
Al rijdend door het prachtige Toscane, de Chianti om precies te zijn, waar van tijdsbesef geen sprake meer is, ligt het kleine dorpje Pogni. Wanneer je hier doorheen rijdt gaat ineens de verharde weg over in een onverharde bergafwaartse weg. Stapvoets rijd je voorzichtig naar beneden en dat is zeker geen straf. Het uitzicht is wonderschoon. De mooie cipressen in combinatie met de Toscaanse geuren, wanen je in een paradijs.

Aangekomen bij het wijnhuis Terre del Bruno, word je met open armen ontvangen door Martina. Zij is onder andere verantwoordelijk voor de gastvrijheid. De familie Bruno, met name de twee zonen Gianmarco en Andrea, zijn bezig met het verbouwen van de druiven. Ze vertellen je maar al te graag hoe ze hun wijnen maken.

Het produceren van hun eigen wijn doen ze nog niet zo lang. Zo’n acht jaar om precies te zijn. Voor die tijd verkochten zij hun druiven door aan andere wijnmakers, al zou je dit niet zeggen.

De passie en finesse straalt van deze familie af en dat proef je terug in de wijn. En als kers op de taart kun je ook nog een nachtje in het wijnhuis/vakantieresort van de familie Bruno verblijven. Hier kom je, onder het genot van een echt Bruno wijntje, even helemaal tot rust.

Hier kom je, onder het genot van een echt Bruno wijntje, even helemaal tot rust.

Proef zelf de smaak van Toscane

De wijnen van Terre del Bruno