Pur sang genieten !

Weingut Braun Oostenrijk
 

Wanneer je onderweg bent naar het wijnhuis van Weingut Braun heb je letterlijk geen idee waar je naar toe rijdt. Vanaf de snelweg is er namelijk nog niks van te merken dat je nu dicht bij een wijnstreek bevindt. Eenmaal afgeslagen richting Wachau wordt ineens alles anders. We rijden dan plotseling voor de eerste keer over een eeuwen oude stenen brug waar we de rivier de Donau oversteken. Wauw ! Zo onwijs groen en de snel stromende Donau schittert ondanks dat de zon nog niet schijnt.

We blijven onze weg volgen langs de Donau en rijden van het ene dorpje naar het andere dorpje. En dan staat daar ineens ”Wösendorp in der Wachau”. Ja we zijn er eindelijk ! Het is een schattig en eeuwenoude dorpje vol met tradities.

En daar wacht Sebastiaan Braun mij dan ook op. Hij is begonnen op zijn 26ste als wijnboer en is nu 29 jaar. En dat is te merken, er wordt meteen hard gelachen en een paar flauwe grapjes gemaakt. Het wijnhuis van Sebas zoals ik hem mag noemen is nu nog bij zijn eigen huis. Maar de B&B  genoemd urlaub bei Seppi is in samenwerking met Sebas. En dat is geen slecht idee geweest, de tuin is werkelijk een waar kleurenpallet van alle bloemetjes. Overigens verbaasde het me niet dat er fles Gruner Veltliner voor ons klaar stond, eerst proosten en daarna eten werd er vermeld in het Engelstalige Oostenrijk.

We ontmoeten ook de de vrouw van Sebas genoemd Veronika met hun dochtertje. Die allemaal samen werken om dit wijnhuis te laten groeien. Dit nog jonge stel maakt er echt een feestje van. In de wijnen is het ook terug te proeven, jonge en frisse style met het oog op de toekomst om volledig biologisch te worden.

Om hier s’morgens wakker te worden is pur sang genieten

Proef zelf de smaak van de Wachau

De wijnen van Sebastiaan Braun