Een glinstering in je ogen

Wijnhuis Marrone
Als je arriveert bij wijnhuis Maronne in Annunziata di La Morra, ontstaat er meteen een glinstering in je ogen. Wanneer je dit wijnhuis tegemoet komt, rijd je eerst door hun wijngaarden heen. Het lijkt wel alsof de zon hier altijd schijnt. Eenmaal in het wijnhuis bevind je jezelf direct tussen de grote houten vaten waar de bekende Barolo’s liggen te rijpen. Oftewel, je neemt direct een kijkje in de keuken.

Wie je ook tegenkomt in dit sfeervolle wijnhuis, iedereen ontvangt je met hetzelfde enthousiasme. ‘Benvenuto!’ is het eerste dat door de wijnkelder heen galmt. De drie dochters van Gian Piero en Giovanna, die het wijnhuis Marrone met veel geestdrift runnen, zijn buitengewoon vriendelijk. Je voelt je meteen op je gemak. Ze vertellen met zoveel passie over de wijnen dat je er geen genoeg van kunt krijgen.

Marco, de echtgenoot van dochter Serena, ervaart het als een groot geluk dat hij in deze familie is terechtgekomen. Marco kan zeer openminded over wijnzaken praten. En gelukkig bestaan de échte volmondige Italianen nog, want wat kun je genieten van de prachtige verhalen van de deze man.

In het restaurant, waar je door het personeel van de familie wordt geholpen en het uitzicht ronduit waanzinnig is, kun je écht merken dat het een familiebedrijf is. Ondanks dat ze zo groot zijn geworden. Vergeet niet te vragen om ook even een kijkje te mogen nemen op het dakterras voor het panorama-uitzicht over de mooiste Barolo-wijngaarden en het voortreffelijke Langhe-gebied. Als je uiteindelijk dan ook nog eens de traditionele recepten uit de Piemonte van moeder Giovanna voorgeschoteld krijgt, is het feest compleet.

Het lijkt wel alsof de zon hier altijd schijnt.

Proef zelf de smaak van Piemonte

De wijnen van Marrone