Een nieuwe generatie wijn

Weingut Braun
Wanneer je naar Braun in het rustieke Meckenheim rijdt, heb je werkelijk het gevoel alsof je naar je broers in Duitsland gaat. Het is er altijd gezellig en vertrouwd. Je rijdt over een rustig landweggetje en bij de eerste rotonde zegt de navigatie: ‘Neem de eerste afslag.’ Op die weg past dan precies één auto. En zo kom je op het terrein van de familie Braun. Opa Fritz ziet je vanaf zijn heftruck rondrijden terwijl oma over het terrein wandelt om te kijken of alles goed gaat met haar zoons.

Opa en oma zijn deze wijngaard in 1951 gestart, de ‘Portugieser’ is toen geplant en er wordt tot op de dag van vandaag wijn van gemaakt. In de jaren 70 zijn ze flink gegroeid: ze kochten het wijnbedrijf op het terrein naast zich, dat ook de naam Braun droeg. Geen familie overigens.

De broers Martin en Michael staan nu al lange tijd aan het roer. Zij maken wijn op hun eigen manier, eigenwijs. Dus niet typisch Duits maar meer een nieuwe generatie wijn uit Duitsland. Vandaar de titel 2Punkt0 op de etiketten.

De koning en koningin van deze streek zijn de Riesling en Spätburgunder. Deze kun je bewonderen bij hun vinotheek die sinds 2018 is geopend. Hier wordt ook de bekende Flammkuchen bereid en tijdens het wachten kun je van een heerlijk glas Braun wijn genieten. Het is hier echt een soort van thuiskomen…

Het is hier echt een soort van thuiskomen…

Proef zelf de smaak van de Pfalz

De wijnen van Martin Braun